Webinar: 56% van het IT-talent ervaart teveel stress, kun jij de kosten dragen?

Over psychologische veiligheid in de praktijk.

De IT-sector staat continu onder druk. Consolidaties, snelle groei, een hoge werkdruk en het behouden van personeel zijn uitdagingen waar veel IT-bedrijven mee worstelen. Dat zorgt ervoor dat er te weinig aandacht is voor werkcultuur wat leidt tot ongewenste omgangsvormen, stress en burn-outs. Met als gevolg: langdurige uitval en het vertrek van goede medewerkers. 

Dit kan voorkomen worden door het voeren van een effectief PSA-beleid. Maar wist je dat slechts 30% van de bedrijven een effectief en preventief PSA-beleid voert? Voorkom boetes en reputatieschade door te bouwen aan een gezonde werkcultuur. De 70% die hier niet aan voldoet kampt met o.a. een verzuim van 8% als gevolg van psychische oorzaken. Dat loopt bijna op tot 57 dagen per jaarDat is niet alleen een hoge kostenpost, maar het weerhoudt jouw organisatie er ook van om te innoveren. 

Wat gebeurt er als je wel aan de slag gaat met een preventief PSA-beleid? En het werkgeluk van jouw medewerkers? En hoe kun je hiermee aan de slag? Dat leer je in ons webinar. 

Meld je aan:

Kun je er niet bij zijn? Na het webinar ontvang je de link om het webinar terug te kijken. 

Als HR-manager leer je:

  • Hoe en waarom preventief PSA-beleid verzuim voorkomt
  • Hoe je de verborgen kosten van (langdurig) verzuim voorkomt
  • Welke stappen je moet zetten om het werkgeluk en -plezier te verhogen
  • En wat is er nodig aan middelen, tijd, ruimte en rolmodellen
  • Hoe je tot de 30% kan behoren die wél een effectief PSA-beleid heeft

Onze experts en sprekers van het webinar

In het webinar praten Joriene Beks (expert psychologische veiligheid) en Gerard de Weerd (founder & voormalig directeur in de IT, en expert sociale veiligheid) je bij over de voordelen en randvoorwaarden van een preventief PSA-beleid. 

Je kunt Joriene Beks kennen van één van haar 4 boeken over veiligheid op de werkvloer, of in haar podcast: Studio Gehoord. Aan de andere kant hebben we Gerard de Weerd, oprichter van Human Core. Hij heeft verschillende directierollen vervuld en daarin ruime ervaring opgedaan in het leidinggeven aan mensgerichte organisaties. Vanuit de wens meer invulling te geven aan maatschappelijke impact, is hij Human Core gestart met zijn compagnon waarin zij organisaties helpen om inzicht te krijgen in hun cultuurvolwassenheid.

Verdere inspiratie opdoen?

In onze whitepaper: Hoe creëer je een veilige bedrijfscultuur in de IT-sector? Lees hoe je het werkgeluk van jouw medewerkers op een duurzame manier vergroot. Hierin lees je onder andere:

  • Wat de échte impact is van (langdurig) verzuim – en die is hoger dan je denkt
  • Welke factoren een grote rol spelen in de psychosociale arbeidsbelasting
  • Wat er gebeurt als je PSA wél serieus neemt
  • En hoe je praktisch aan de slag kunt om het werkplezier en -geluk te vergroten
Scroll to Top